Bøger / skønlitteratur / roman

Løbeklubben i Saudi


Beskrivelse


En dansk kvinde møder det kontrastfyldte liv i Saudi Arabien gennem venskabet med en række aktive, moderne arabiske kvinder, der har fundet sammen i landets første løbeklub. Løbeklubben fungerer også som frirum, næsten uden for diktaturstatens overvågning.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 4. aug. 2020

Maiken forlader akut alt sit rod i Danmark for at tiltræde et lidt diffust job som antropolog i Saudi Arabien. Alt hvad hun på forhånd måtte have af forestillinger om kvindeliv og undertrykkelse i sin egen og den arabiske kultur bliver straks udfordret. Eksotisk, spændende og udfordrende roman, for kvinder.

Den 43-årige antropolog må fratræde sin stilling i vanære, hendes parforhold er kuldsejlet, og hendes bank-far kontrollerer alle hendes økonomiske forhold af misforstået godhed. Hun flygter hovedkuls til en midlertidig stilling i Saudi Arabien, hvor hun skal følgeforske en gruppe patienter der afprøver et nyt slankemiddel. Forskningen får ikke topprioritet, til gengæld bliver hun via en af sine kontrolpersoner suget med ind i en gruppe middel- og overklassekvinder i en periode, hvor der lempes lidt på kvindeundertrykkelsen. Mødet med kvinderne bliver livsforandrende for Maiken.

Romanen giver et unikt indblik i et kvindeunivers, der ganske vist er under forandring, men hvor diktaturstaten lynhurtigt kan slå til. Både mod de mange udlændinge og mod kvinder i særdeleshed. Hovedpersonens eget kvindeliv sættes i relief og udvikles sammen med de stærke arabiske kvinder. Man mærker forfatterens eget kendskab til miljøet, der skildres med mange kontraster.

Pigerne fra RiyadhOm at være kone i Saudi-Arabien har rod i samme kvindeunivers, men uden den danske vinkel. Den selvbiografiske Om at være kone i Saudi-Arabien vil også være oplagt, men skildrer 1990'ernes samfundPigerne fra Riyadh har rod i samme kvindeunivers, men uden den danske vinkel. Den selvbiografiske vil også være oplagt, men skildrer 1990'ernes samfund.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 12. nov. 2020

Roman om danske Maikens møde med en gruppe kvinder i Riyadh i Saudi-Arabien giver et interessant indblik i en verden, som for mange er et helt lukket land. Vi møder Maiken på toilettet i et fly fra K...


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 24. sep. 2020


Politiken

d. 2. okt. 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 2. okt. 2020


Kristeligt dagblad

d. 14. sep. 2020

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 14. sep. 2020