Bøger / skønlitteratur / roman

Løftet


Beskrivelse


Kanonér Tobias Rens fra Tøjhuset i København kommer i krig i 1657 da svenskerne invaderer. Samtidig er hans kæreste Frida i fare tilbage i København.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 3. okt. 2017

Kaptajn Tobias Rens er tilbage - denne gang i det Herrens år 1657, hvor den første Carl-Gustav krig bryder ud. For læsere af historisk fiktion og fans af DRs "Historien om Danmark".

Anden bog om Tobias Rens. Mens landet er på vej i krig mod svensken, raserer en sindssyg morder gaderne i København. Kanonér Tobias Rens må forlade sin kæreste Frida, da han sammen med Frederik IIIs tropper skal drage i krig i Jylland. Eventyret bliver undervejs til et mareridt, og Tobias må slås for livet for at vende tilbage - kun for at finde, at i København er intet, som han forlod det. En tredje bog er planlagt til udgivelse i 2018.

Hvor den første bog Kongens brev beskriver tiden op til enevældens indførelse i 1660, er "Løftet" en krigsbog, der gennem Tobias Rens i 1657 tager læseren med gennem belejringen af København, stormen af Frederiksodde (Fredericia) og befæstningen af Nakskov m.m. Historien er undervejs lidt tung, og særlig dialogen halter til tider lidt, men plottet er både fængende og spændende, og man kan føle historiens vingesus. Bogen indeholder alt fra en krimigåde til historiske slag og en tragisk kærlighedsfortælling.

Vil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byerBroderstridTro, håb og nederlagForræderen og Broderstrid, samt romanerne Tro, håb og nederlag og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og , samt romanerne Tro, håb og nederlag og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og Broderstrid, samt romanerne og ForræderenVil man lære mere om krigen i 1600-tallet findes fx Renæssancens befæstede byer og Broderstrid, samt romanerne Tro, håb og nederlag og .