Bøger / skønlitteratur / roman

Løg trækker tårer


Beskrivelse


Manden har glemt Wendys 74-års fødselsdag og hendes e-Boks er blevet lukket. Så går hun, tager toget til København og skaber et nyt hjem i en skunk i en tom lejlighed.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Birgit Sloth

d. 12. juli 2019

Manden har glemt Wendys 74-års fødselsdag og hendes e-Boks er blevet lukket. Så går hun, tager toget til København og skaber et nyt hjem i en tom lejlighed. Romanen er et sprogligt mesterværk om livet, der med humor og lettere absurditet henvender sig til alle modne romanlæsere.

Wendy, en "ældre, nej, gammel kvinde med blåt øje, begyndende senilitet og ulvepels" har langt fra mistet livsmodet. Hun har penge til hotel, men hun foretrækker sin skunk i lejligheden. Om dagen, når der er håndværkere, går hun på café, på biblioteket og ser på butiksvinduer. Om natten nyder hun ensomheden i sin skunk og får tryghed af "Ulven", der bliver mere og mere menneskelig. Wendy oplever frihed og er næsten lykkelig.

Pragtfuld psykologisk roman om livsbekræftende alderdom. De billeddannende korte sætninger fanger straks læseren og gør bogen let at læse, men med dens mange finurligheder får man også lyst til genlæse den med det samme. Læseren er inde i Wendy, og billedet af hendes liv forstærkes med tilbageblik til barndoms- og ungdomsscener.

I forfatterskabet minder den mest om den forgående roman Nær og fjernJo hurtigere jeg går, jo mindre er jegNær og fjern, der vandt Montanas Litteraturpris 2015. I Jo hurtigere jeg går, jo mindre er jeg fortælles også vedkommende og finurligt om en gammel dame, der vil ændre sit liv, men hun er i modsætning til Wendy præget af angst I forfatterskabet minder den mest om den forgående roman Nær og fjern, der vandt Montanas Litteraturpris 2015. I fortælles også vedkommende og finurligt om en gammel dame, der vil ændre sit liv, men hun er i modsætning til Wendy præget af angst Nær og fjernI forfatterskabet minder den mest om den forgående roman , der vandt Montanas Litteraturpris 2015. I Jo hurtigere jeg går, jo mindre er jeg fortælles også vedkommende og finurligt om en gammel dame, der vil ændre sit liv, men hun er i modsætning til Wendy præget af angst .


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2019

af

af

Anny Skov Madsen

d. 11. sep. 2019

Surrealistisk, skarpt og sødmefyldt fortæller Dorrit Willumsen om en kvinde, der har fået nok og går sin vej. Det moderne liv og dets mange krav bliver beskrevet med et kærligt og kritisk blik. Dorri...


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2019

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 13. sep. 2019


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2019

af

af

Lars Handesten

d. 12. sep. 2019


Jyllands-posten

d. 22. sep. 2019

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 22. sep. 2019


Weekendavisen

d. 13. sep. 2019

af

af

Lars Bukdahl

d. 13. sep. 2019


Information

d. 13. sep. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 13. sep. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 4 (2019)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 33 nr. 4 (2019)