Bøger / faglitteratur / humoristiske skildringer

Løgn : bliv bedre til at spotte den - og til at bruge den


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 19. nov. 2008

Løgn kan bruges af enhver, der gerne vil vide lidt mere om, hvad løgn er for en størrelse, hvorfor vi lyver, og hvornår vi gør det.

Mygind er psykolog og har i 2007 udgivet Tømmermænd : en guide. Bogen indledes med definitioner på, hvad løgn er, og hvilke nærtbeslægtede fænomener, der er - at fortie sandheden og konspirationsterorier er tæt på løgnen. Herefter følger noget om, hvordan man afslører en løgner (kropssprog bl.a.), hvordan man lyver "rigtigt", kendte løgnere, nyttig viden om løgn. En forhørsleder fra rejseholdet fortæller om, hvordan politiet afslører forbryderen, og Peter Ålbæk om den løgn, der førte til Riget. Sproget er let, underholdende, og alle kan være med. Bogen har flere citater fra bl.a. Harold Pinter og Homer Simpson - altså en blandet skare.

Om løgn findes bl. a. Bullshit, 2005, der er i samme lette tone, mens Den store lyveskole : vejen til penge, magt og berømmelse, 2004, er mere seriøs.

Det er en sjov og informativ bog om løgnen, hurtigt læst og alligevel med en række oplysninger, man nok kan fundere over. Så den kan bruges for alvor, men også som mandelgave.


Weekendavisen

d. 16. jan. 2009

af

af

Leif Blædel

d. 16. jan. 2009