Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løgnen


Beskrivelse


Veninderne Mathilde og Yasemin går i 6. klasse og har hver deres problemer. Yasemin har været kærester med Mads i 3 måneder, men hun tør ikke engang at nævne det for sine tyrkiske forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 9. nov. 2016

2. bog om veninderne Yasemin og Mathilde, som går i 6. klasse og forsøger at finde ud af alt det med kærester. Piger mellem 12 og 14 år, som kan lide at læse om nogen som sig selv, vil elske denne bog.

Mathildes forældre er blevet skilt og alt er lidt mærkeligt. Mon der er andet i vejen, siden hendes mor græder så meget? Mathildes gode ven Hjalte, vil pludselig være mere end bare venner. Men der er snart ikke plads til flere indviklede problemer i Mathildes hoved. Yasemin har været kærester med Mads i 3 måneder, men hun tør ikke engang at nævne det for sine forældre. Hverken Mathilde eller Mads kan forstå, hvorfor Yasemin ikke bare fortæller forældrene sandheden. Men det er slet ikke så nemt, når ens forældre kommer fra Tyrkiet og er ret strenge.

Veninderne Mathilde og Yasemin skiftes til at fortælle historien, hvilken giver et levende sprog og en rigtig god fortælling, som er ret let læst. Det evigt aktuelle emne med kærester bliver godt belyst fra begge sider, ligesom problemerne i deres familier er genkendelige for alle. Bogen kan sagtens læses uden af have læst Misforståelsen først. Forsiden viser et skønt billede af Mathilde og Yasemin.

Fans af "Sommerfulgeserien" vil også elske denne bog som kan sammenlignes med fx Louise Roholtes Kæreste-krise!Sabine & Muhammet. Kulturforskelle og kærester bliver også fint beskrevet i Sabine og Muhammet, hvor hovedpersonerne dog er noget ældreFans af "Sommerfulgeserien" vil også elske denne bog som kan sammenlignes med fx Louise Roholtes Kæreste-krise!. Kulturforskelle og kærester bliver også fint beskrevet i Sabine og Muhammet, hvor hovedpersonerne dog er noget ældre.