Bøger / skønlitteratur / roman

Løgnens hus


Beskrivelse


Arkæologen Ruth Galloway er specialist i knogler. Hendes specialviden sættes endnu en gang i spil, da menneskeknogler dukker op under en større bygningsrenovering. Det tidligere børnehjem gemmer på hemmeligheder, og Ruth afslører også en for efterforsker Harry Nelson.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 2. maj 2018

Doktor Ruth Galloway er specialist i knogler og træder derfor ofte hjælpende til, når politimyndigheden har brug for eksperthjælp. Og det har den, da der pludselig dukker en bunke menneskeknogler op på en byggeplads. Britisk og stemningsfuld krimi til alle der sætter pris på den fredeligere slags.

Arkæologen Ruth Galloway blev introduceret i Pigen under jorden, og ikke blot kan man glæde sig til gensynet med den ca. 40-årige, let overvægtige knoglespecialist, men også dele af personkredsen og det særprægede landskab dukker op i denne fortsættelse, med tydelige referencer til bind 1. Ganske tydelige endda, efterhånden som singlekvinden Ruths graviditet bliver synlig. Under en større ombygning af et nedlagt katolsk børnehjem dukker både menneske- og dyreknogler op under gravearbejdet - hovedløse og tilsyneladende udsat for en rituel handling. Ruths tætte samarbejde med politimanden Harry Nelson bringer hende både i tvivl og i fare.

Læseværdig, stemningsfuld krimi som træder i karakter med vidunderlige skildringer fra Saltmarsken og det enestående marsklandskab i Norfolk. Hovedpersonen med sin robuste statur, katten Flint og den særprægede omgangskreds er nem at holde af og giver læseren lyst til at læse mere. Det forholdsvis ublodige krimiplot giver plads til at udfolde historien om både Ruth og Nelson.

VandlandetTavse skrig anbefales til dem der fascineres af landskabet. Krimilæsere vil sætte pris på Tavse skrigVandlandet anbefales til dem der fascineres af landskabet. Krimilæsere vil sætte pris på .


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2018

af

af

Lene Jensen

d. 6. juni 2018

Ruth Galloway er tilbage, og hun er nøjagtig lige så egenrådig, indesluttet og sær som i første bog. Og heldigvis for det. Da der under en udgravning til et boligkompleks bliver fundet noget, der lig...


Politiken

d. 30. maj 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. maj 2018