Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løgnens træ


Beskrivelse


På en afsidesliggende ø dør Faiths far under mystiske omstændigheder. I sin fars dagbog finder hun sære optegnelser om et træ, som måske kan hjælpe Faith med af finde sandheden om sin fars død.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Helle Laursen

d. 27. sep. 2016

Faith finder efter sin fars død hans notesbøger, hvor han har skrevet om et mystisk træ. Nu begynder en rejse, der fører Faith på et dramatisk eventyr i hendes forsøg på at finde sandheden omkring faderens død. For 12-16 år.

Faith og hendes familie er i al hast flyttet til et ensomt beliggende hus ved kysten. Hendes far dør kort efter, og hans dagbøger fører Faith til løgnetræet. Jo større løgne Faith hvisker til træet, jo større hemmeligheder får hun at se. Sandheder og løgne sættes i omløb og vokser og Faith opdager løgnetræets magiske kræfter. Nu hvirvles Faith ind i et farligt spil om sandheder og løgne omkring hendes fars død. Harding har tidligere skrevet Flyv på nattens vinger, der også er en historik fantasy fortælling.

Det er en fantastisk og stemningsfuld roman, som ikke er til at lægge fra sig. Det er en medrivende historie spundet om et magisk mysterium. Sammen med Faith kommer man på et dramatisk eventyr og samtidig får man et indblik i viktoriatidens kvindesyn. Hardinger skriver flydende, sproget er smukt og fyldt med billeder. Grafisk flot forside der formidler romanens mystiske atmosfære godt.

Læs også Philip Pullman spændende romanserie om Sally Lockhart der i London, år 1862, får et mystisk brev. Sally prøver at finde sammenhæng mellem brevet et mystisk dødsfald og en rød rubin. Første bind hedder Den blodrøde rubin.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 9. nov. 2016

Med sine gotiske overtoner byder denne fascinerende victorianske Young Adult på både mord og gys, men også på personlig udvikling, historiske tidsbilleder og Darwins evolutionsteorier. Frances Harding...