Bøger / faglitteratur

Løgstrup & sygeplejen


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den danske teolog og filosof K.E. Løgstrups (1905-1981) tænkning ud fra spørgsmålet "Kommer du mig ved?", diskuteres hvordan mennesker kommer hinanden ved i forhold til situationer, som sygeplejersker er involveret i med patienter, pårørende og kolleger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2012

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 29. feb. 2012

Henvender sig til sygeplejestuderende, sygeplejersker på efteruddannelse og undervisere ved professionshøjskolerne.

Den norske forfatter Kari Martinsen, der er sygeplejerske, magister i filosofi og professor ved Haraldsplass Diakonale Høgskole i Bergen, vil være kendt af de fleste i den danske sygeplejeverden, som forfatter til mange sygeplejefilosofiske værker. Denne udgivelse er en del af serien Løgstrup biblioteket, der omfatter værker om og af K. E. Løgstrup. Indholdsmæssigt kommer bogen omkring emner som forundring, tænkning, viden, rum, tid, travlhed, etik, normer og skøn, alt i en sygeplejefilosofisk kontekst med udgangspunkt i Løgstrups filosofi. Udover indledning og afrunding er bogen delt i tre dele, hvoraf første del er det mest filosofiske, mens de efterfølgende afsnit indrager eksempler fra sygeplejerskens hverdag, sat ind i en filosofisk ramme. Sidst i bogen findes et kapitel af sygehuspræst Tom Andersen Kjær om samtalens kunst i sygeplejen. Med litteraturliste.

Kari Martinsen er den helt centrale forfatter når det gælder om at sætte Løgstrups filosofi ind i en sygeplejefaglig sammenhæng. Hun har fx skrevet Fra Marx til Løgstrup : om etik og sanselighed i sygeplejen. Derudover har Nils Gunder Hansen i Omsorg, krop og død : en bog om sygepleje, bidraget med et kapitel om Løgstrup, men denne udgivelse må siges at være central indenfor emnet.

Sygeplejefaglig udgivelse der uden tvivl vil blive efterspurgt af de sygeplejestuderende.


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 10 (2012)

af

af

Birgit Bidstrup Jørgensen

Årg. 112, nr. 10 (2012)


Kristeligt dagblad

d. 8. maj 2012

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 8. maj 2012