Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Lørdag


Beskrivelse


Billedbog. Det er lørdag, og alle i familien har fri, men hvad skal de lave? Tag med til stranden, på biblioteket, i supermarkedet og på kælkebakken i denne myldrebog, der handler om alt det, man kan lave på en fridag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Marion Tirsgaard

d. 26. feb. 2019

Tag med i svømmehallen, på biblioteket og på loppemarkedet og mange af de andre steder, som børnefamilier tager hen, når det er lørdag, og hele familien har fri. Ordløs myldrebog til de 3-6-årige.

I denne myldrebog kommer vi rundt til 12 steder, hvor børnefamilier normalt færdes, når de har fri. Bogen følger årets gang lige fra forårets kamp på fodboldbanen og besøg i svømmehallen til strandbesøg om sommeren og vinterens kælkebakke. Bogen er ordløs bortset fra nogle enkle findeopgaver, der er beskrevet på bagsiden og forrest i bogen.

Det er en fin og enkel findebog, der rummer en masse genkendelighed for børn, der vil kunne genkende deres egen hverdag i bogen. Bogen kan bruges som en findebog, hvor man tager udgangspunkt i bogens opgaver, men den kan også bruges som en samtalebog om hverdagen og årstiderne.

Der findes et væld af både lette og sværere myldrebøger i børnebiblioteket. Denne hører til i den lettere ende og er ikke så detaljerig som fx Flunkerne. Bogen kan minde om fx En efterårsdag i byen og lignende bøger, der også har fokus på årstider og hverdagen.Informationer og udgaver