Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løsepenge


Beskrivelse


Fantasy. Skandiernes leder Erak bliver taget som gidsel, da han med sine mænd vil plyndre ørkenstaten Arrida. Arridierne vil frigive Erak mod en stor løsesum. En delegation drager afsted for at forhandle om Eraks frigivelse, men mange farer lurer på dem, da de ankommer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2009

af

af

Vera Jensen

d. 15. maj 2009

Denne bog henvender sig til læsere af fantasy og historiske romaner relateret til jernalderen og vikingetiden. Bogen er ingen fantasy-bog, men nogle af seriens tidligere bind har indeholdt fantasy-elementer. Den fængende forside forestiller en kriger iført klædedragt fra den tidlige middelalder, samt ørkenbeduiner som silhuetter mod en glødende solnedgang. Bogen vil appellere til både drenge og piger fra 12 år.

Tidsmæssigt befinder vi os i det syvende århundrede i Europa. I denne bog trækkes handlingen sydpå til de arabiske lande, i dette tilfælde ørkenstaten Arrida, hvor skandierne er taget på plyndringstogt. De bliver lokket i baghold af en forræder, og deres leder, Erak bliver taget som gidsel. Arridierne vil have en stor løsesum for ham. Fra Araluen bliver der sendt en delegation af sted til Arrida. Den består bl.a. af rangerne Halt og Will samt prinsesse Cassandra. Men mange og uventede farer venter dem i det ubarmhjertige ørkenland. Det er en virkelig velskrevet og spændende bog med nogle gode og relevante personkarakteristikker. Sproget er varieret, mundret og flydende.

Læserne vil også synes om David Eddings' store epos Malloreon sagaen 1-10, 2004-2005. Anbefales kan også Sagaen om Svend Pindehugger, 2003 af Lars-Henrik Olsen.

En fængende og spændende roman, der har et interessant persongalleri og nogle farverige kulisser og eksotiske lokaliteter.