Bøger / skønlitteratur / roman

Løsesum : spændingsroman


Beskrivelse


Da et dansk fragtskib kapres ud for Somalias kyst, må gidselforhandler Leroy og hans team gøre alt hvad de kan, for at sikre en lykkelig udgang for den tilfangetagne besætning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 14. mar. 2012

En spændingsbog til læsere af forfatterens øvrige forfatterskab og for læsere med interesse i søfart og forholdene i Afrika i dag.

Jan Larson debuterede i 2007 med Diamanthandleren. Han har efterfølgende udgivet 3 andre bøger, der alle foregår i Afrika. Denne titel er den 4. med Dan Borre, men har samtidig en ny hovedperson, Leroy - en engelsk gidselforhandler. Da et dansk fragtskib kapres ud for Somalias kyst, involveres Leroy og hans team i en langvarig og nervepirrende forhandling for at redde skibet, dets last og ikke mindst de tilfangetagne gidslers liv. Mange har interesse i skibet og dets last og Leroy må bruge alle sine evner for at give kidnapningen en lykkelig udgang. Bogen begynder med den actionfyldte kapring af skibet, men mister en del af tempoet undervejs og persongalleriet står ikke helt skarpt. Forfatteren har uden tvivl en stor viden om søfart og forholdene i Afrika, men den store detaljerigdom tynger historien og gør den unødigt lang. Historien fortælles kronologisk med skiftende fokus på de forskellige aktører. Dialogen er præget af lange enetaler, der gør, at man aldrig rigtig kommer under huden på de forskellige karakterer. Udemærket forside, der er dækkende for indholdet.

Bogen er på niveau med forfatterens øvrige bøger. Temaet er for nyligt behandlet i Lisa Marklunds Sort hvid uden sammenligning iøvrigt.

En dansk spændingsbog med stor detaljerigdom, en lidt tung dialog og et ikke helt troværdigt persongalleri.