Bøger / faglitteratur til børn

Løven


Beskrivelse


Om løveungers første dage, livet i løveflokken, adfærd, føde, jagtinstikt og adskillelse fra moderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. mar. 2011

Serien Vilde dyrebørn er en helt ny serie for dyreinteresserede børn mellem 9 og 12 år. Bøgerne er skrevet af Gabriela Staebler på baggrund af hendes indtryk og oplevelser med dyrene fra hendes rejser i bl.a. Kenya. Bøgerne er skrevet som en fiktiv fortælling om dyrenes liv, som samtidig gennemgår nogle af de biologiske fakta om dyret suppleret med forfatterens flotte fotografier af dyrene. Bøgerne er derfor en mellemting mellem fiktiv fortælling og decideret fagbog, hvilket betyder, at de især kan anvendes til hyggelæsning, men også til faglige læsekurser, hvor de dog ikke er lige så oplagte at anvende som deciderede fagbøger om dyrene,.

Disse tre bøger om geparden, elefanten og løven indeholder alle mange flotte og fascinerende billeder af dyrene, som suppleres med en fortælling om dyrebarnets opvækst og oplevelser. Det er tre indbydende bøger, som kan hyggelæses alene eller sammen med andre.

Bøgerne i denne serie adskiller sig fra tilsvarende fagbøger i serier som Dyre-liv og Vilde dyr ved at vægte den fiktive selvoplevede fortælling mere end fagbogsfakta. Bøgerne har mere fokus på oplevelsen og indlevelsen i dyrenes verden end på fakta om selve dyrearterne. Disse bøger er derfor sværere at anvende til faglig læsning i undervisningssammenhænge.

Tre bøger med en meget flot billedside og en spændende fortælling, som giver et godt indblik i de tre dyrearters univers.Informationer og udgaver