Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Løven


Beskrivelse


Om løver. Om hvor og hvordan løver lever, hvad de spiser, hvordan de jager deres bytte, opdrager deres unger og holder sammen i flokken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2011

af

af

Inge Lykke

d. 28. jan. 2011

Til børn fra 9 år. Til frilæsning, faglig læsning og emnearbejde.

En lækker lille indbundet bog med et foto af et løvehoved på forsiden. Der er farvefotos og en dækkende overskrift til alle dobbeltopslag i bogen. En grøn indramning af alle sider og mange gule faktabokse medvirker til et meget indbydende layout. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister og mange henvisninger til anden litteratur om løver. Teksten, som er læsepædagogisk bearbejdet, er sat i korte linjer. Indholdsmæssigt går teksten lige på med et angreb på en gnu. Derefter fortælles om hun- og hanløvernes forskellige liv, deres føde, ungerne og fjenderne. Faktaboksene supplerer brødteksten med oplysninger som størrelse, vægt, levesteder, søvn, definition på et rovdyr, sanser og familieforhold. Der kan downloades opgaver og lærervejledning på www.jeglæser.dk.

Til selvstændig læsning til samme aldersgruppe har "Solstrålebøgerne" en lille bog med titlen Løver, 1999, og fra samme år findes en udgave om løver i de Lette Flachsbøger. Denne udgave er derfor en velkommen fornyelse med sit lækre layout.

En meget fin lille fagbog med et farverigt udtryk, som vil tiltrække børnene. Det faglige indhold er absolut i top til en bog med lix 14.