Bøger / faglitteratur til børn

Løver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2020

af

af

Stine Bille

d. 29. maj 2020

I disse to bøger kan du læse om måger og løver. Vidste du, at en stor hanløve kan veje op til 250 kg og at måger lever sammen med deres mage hele livet. For 6-7-årige.

"Løver" og "Måger" er begge en del af serien "Fakta 1", der består af letlæste fagbøger til børn i 0. klasse. Bøgerne har 6 opslag samt indholdsfortegnelse, stikordsregister og forslag til yderligere læsning. De enkelte opslag indeholder en kort grundtekst sat med store typer, faktabokse og helsidesfotos. I "Løver" kan man læse om, hvor store løver kan blive, hvad de spiser og hvordan de jæger fx er det hunløverne, der jager og nedlægger byttet, men hanløverne der spiser først. I "Måger" kan man læse om, hvor mågerne lever og hvad de spiser. Mågerne er faktisk temmelig kloge, de stamper på sandet i strandkanten, så regnormene tror det regner og kommer frem, og på den måde får mågerne mere mad. Man kan også læse om deres unger og om hvorfor de nogle steder er meget upopulære. Der er elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bøgerne har henholdsvis let-tal 9 og 10.

Det er to korte, men gode fagbøger for de yngste læsere. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt og formuleret i korte sætninger. De farverige fotos appellerer til dyreglade børn og understøtter teksten godt.

Der findes flere fagbøger om løver fx LøverKloge fugle, men ingen andre lette fagbøger om måger. En anden fagbog om intelligente fugle kunne være Kloge fugleDer findes flere fagbøger om løver fx Løver, men ingen andre lette fagbøger om måger. En anden fagbog om intelligente fugle kunne være .