Bøger / faglitteratur til børn

Løver


Beskrivelse


Letlæst fagbog om løver. For de 6-8-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 25. apr. 2014

Bogens let-tal på 11 betyder, at den henvender sig til børn på 6-7 år. Den kan anvendes til selvlæsning, faglig læsning eller oplæsning for de 4-6- årige. De store bogstaver og den korte tekst med ganske få linjer i et "kapitel" letter læsningen.

Den enkle tekst er sat med store typer, og man har gjort sig umage for ikke at have sammensatte navneord. Teksten er informativ, men får i sagens natur kun givet et kort signalement af løver: udseende og levesteder med et meget forenklet kort, løveflokken, føde og jagt og unger. Bogen er bygget op som de fleste andre lette fagbøger og som de andre bøger i serien med en brødtekst - her højst fem korte linjer - og ganske informative faktabokse, og dertil er der en media- og stikordliste. De ledsagende farvefotos er indbydende og relevante.

Der findes et utal af titler om dyrenes konge, mange som billedfagbøger, men lette fagbøger om løver henvender sig mest til børn lige lidt ældre - som fx samme forlags Løven fra 2011 for børn på 9 år. Den foreliggende bog indgår i serien Min første bog, og der kan hentes opgaver på nettet.

En udmærket lille fagbog om løver, beregnet til den første faglige læsning eller selvlæsning.