Bøger / skønlitteratur / roman

Løvetæmmeren : kriminalroman


Beskrivelse


Fjällbacka er dækket af sne og is, da en ung, halvnøgen pige rammes af en bil og pådrager sig omfattende skader. Imens arbejder Erica med en gammel sag om en familietragedie; moderen er tiltalt for at slå den voldelige far ihjel, og snart aner Erica en sammenhæng mellem de to sager.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 17. mar. 2015

Unge piger er forsvundet sporløst flere steder i Sverige og nu er turen kommet til Fjällbackas rideskole. Vil det lykkes Patrick og resten af politistationen at opklare den frygtelige tragedie eller må Erica træde til? Spændende krimi, som nok har mest appel til de kvindelige læsere.

I det niende bind i serien om forfatteren Erica Falck og politibetjenten Patrick Hedström, er Fjällbacka dækket af sne og is, da en ung, halvnøgen pige rammes af en bil og pådrager sig omfattende skader. Skaderne dækker imidlertid ikke over at pigen er frygteligt mishandlet, men det lykkes at identificere hende som en pige fra den lokale rideskole. Imens arbejder Erica med en gammel sag om en familietragedie; moderen er tiltalt for at slå den voldelige far ihjel, og Erica har gennem længere tid forsøgt at få et møde med hende. Da det endelig lykkes viser det sig, at det er meget svært at finde ud af, hvad der virkelig skete og snart aner Erica en sammenhæng mellem de to sager.

Läckberg har for længe siden slået sit navn fast som én af Sveriges mest læste femikrimiforfattere. Dette bind vil bestemt ikke skuffe de mange fans, med sin vanlige blanding af voldelige og makabre drab og sin hyggelige familie-hverdagslivs-atmosfære, der følger hovedpersonerne i stort og småt.

Minder om forfattere som Schulman, Jungstedt og Viveca Sten. Alle er underholdende og letlæste og omhandler små samfund, med en kombination af kvindelige "opdagere" og politiarbejde og en kombination af opklaring og privatliv.


Berlingske tidende

d. 28. mar. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 28. mar. 2015


Politiken

d. 12. apr. 2015

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 12. apr. 2015


Jyllands-posten

d. 9. apr. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Mie Petersen

d. 13. juni 2015


Weekendavisen

d. 27. mar. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 27. mar. 2015