Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løveuhyret Trillion


Beskrivelse


Den onde troldmand sender et nyt forfærdeligt monster mod landet Avantia. Tom og pigen Elenna må kæmpe mod uhyret, men samtidig skal de finde den sidste del af den magiske guldrustning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 30. okt. 2009

Bog nummer tolv i den letlæste serie Monsterjagten. Letlæst underholdning i fantasygenren. Selvlæsning fra ca. 9 år. Farvestrålende og dramatisk forside tiltrækker målgruppen.

Først lignede det en serie på 6 bind. Så 12. Nu er næste delmål 18. Efter samme mønster som i de tidligere bind sender troldmanden et monster mod landet Avantia. Tom skal kæmpe mod det og samtidig finde endnu en del af den magiske guldrustning. Den enkle handling og de endimensionelle personer er sammen med de enkle s/h illustrationer typiske trivi-træk. Handlingen er enkel og uden overraskelser, og det er ikke de litterære kvaliteter, der fastholder læseren. Det er snarere de meget let identificerbare hovedpersoner, den modige, ranke Tom på sin sorte hest Storm og den snarrådige pige Elenna med sin tamme ulv Sølvpil. Behageligt stor typografi.

Der findes mange letlæste fantasyserier for aldersgruppen, og fx følgende tre serier udmærker sig ved mere nuanceret handling og bedre illustrationer: De magiske lys af Jørn Jensen, Den blå amulet af Margot Andreasen og Drageherren af Josefine Ottesen.

Letlæst og uforpligtende fantasy, der fungerer som læsetræning for fantasyglade børn. Hurtigt læst - hurtigt glemt, og ikke på højde med børnebibliotekets øvrige letlæste serier. Men seriens læsere vil både have tolvte bind her med og efterspørge fortsættelserne.