Bøger / faglitteratur / bibliografier

Løvinden : Karen Blixen i Afrika


Beskrivelse


Om Karen Blixens (1885-1962) 17 år i Kenya fra 1914 til 1931. Om et liv med kaffefarm, safarier og forelskelse - og tabet af det hele.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. aug. 2019

Har man den mindste interesse for Karen Blixen er der ingen vej udenom Tom Buk-Swientys medrivende fortælling om Karen Blixens tid i Afrika.

Med sin skildring af Karen Blixens tid i Afrika, afslutter TBS foreløbigt sin fortælling om slægten Dinesen som begyndte med to bind om faderen Wilhelm og senest om de to søskende i Tommy og TanneKaren Blixens afrikanske farmThe Karen Coffee Co. Ldt.'s historie. Bind 1. Bogen bygger på nyeste forskning, og inddrager bl.a. brevudveksling mellem Karen og morbroderen Aage Westenholz - se også Karen Blixens afrikanske farm. Bind 1 - som var den egentlige pengemand bag kaffefarmen. Det er med til at tegne et lidt anderledes billede end det livsnyderliv hun valgte at fokusere på i sine erindringer. TBS viser en kvinde som nok lever et lettere dekadent liv med safari, fester, og modetøj, men samtidig er en handlekraftig erhvervskvinde som på dygtig vis leder den enorme farm. Mange fotografier og med noteapparat, litteraturliste, og personregisterMed sin skildring af Karen Blixens tid i Afrika, afslutter TBS foreløbigt sin fortælling om slægten Dinesen som begyndte med to bind om faderen Wilhelm og senest om de to søskende i Tommy og Tanne. Bogen bygger på nyeste forskning, og inddrager bl.a. brevudveksling mellem Karen og morbroderen Aage Westenholz - se også Karen Blixens afrikanske farm. Bind 1 - som var den egentlige pengemand bag kaffefarmen. Det er med til at tegne et lidt anderledes billede end det livsnyderliv hun valgte at fokusere på i sine erindringer. TBS viser en kvinde som nok lever et lettere dekadent liv med safari, fester, og modetøj, men samtidig er en handlekraftig erhvervskvinde som på dygtig vis leder den enorme farm. Mange fotografier og med noteapparat, litteraturliste, og personregister.

Som altid formår TBS at gøre det biografiske stof både levende og nærværende. På fornem vis kommer vi bag bohemekvinden som var en mester i selviscenesættelse, og får tegnet et mangefacetteret portræt. Den er let at læse, og fordrer ikke det store kendskab til hovedpersonen.

Der er lidt overlap fra Tommy og TanneDen afrikanske farm, men det generer ikke læsningen. Placerer sig blandt de bedste udgivelser om Karen Blixen. Supplerer på fremragende vis hendes egen Den afrikanske farm (Moderne retskrivning)Der er lidt overlap fra Tommy og Tanne, men det generer ikke læsningen. Placerer sig blandt de bedste udgivelser om Karen Blixen. Supplerer på fremragende vis hendes egen (Moderne retskrivning).


litteratursiden.dk

d. 10. sep. 2019

af

af

Jette Landberg

d. 10. sep. 2019

De fleste kender til sætningen "I had a farm in Africa , men det havde Karen Blixen faktisk aldrig. Om den virkelige historie handler dette store, interessante værk. Tom Buk-Swienty er grebet af Dines...


Politiken

d. 26. aug. 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 26. aug. 2019


Kristeligt dagblad

d. 26. aug. 2019

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 26. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2019

af

af

Søren Schauser

d. 26. aug. 2019


Jyllands-posten

d. 26. aug. 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 26. aug. 2019


Information

d. 28. aug. 2019

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 28. aug. 2019


Nordica

Bd. 36 (2019)

af

af

Lise Præstgaard Andersen

Bd. 36 (2019)