Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løvindens kraft


Beskrivelse


Fantasy. Den unge amazon-kvinde, Antiope er blevet tvunget med på en rejse til Athen og ledsages af Theseus og hans soldater. Antiopes søster, Litta, forfølger dem i spidsen for en flok amazon-kvinder for at befri hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 4. dec. 2017

Her er den spændende slutning på fantasy-serien "Løvindens datter", som handler om den unge amazonkvinde Antiope, der er udset som Adé-stammens nye leder. Spændende og let læst historie med lækre tegninger for 8-11-årige.

Antiope er på vej væk fra Athen i en bærestol ledsaget af Theseus og hans soldater, der har tvunget hende ud på denne rejse. Hun tror, at hun aldrig mere skal se sin søster og sit folk. Men så hører hun et horn gjalde, og hun ser sin søster, Litta, i spidsen for en mindre hær af unge amazon-kvinder. Hun ved nu, at hendes stamme er kommet for at befri hende. Theseus vil binde hende, men lynhurtigt har hun grebet hans kniv og truer ham nu med den. Josefine Ottesen er en af vore bedste fantasy-forfattere, og flere af hendes bøger har vundet priser.

Det er en rigtigt spændende afslutning på en virkelig god serie. Historien er godt fortalt og illustrerer fint dramaet, de store følelser og lidenskaber i den græske oldtid. Antiope er en sej og frygtløs ung kvinde, der også er i besiddelse af følelser og intellekt. Halvdelen af bogens sider er illustreret af Christian Højgård i en utroligt flot tegneserie-stil - understøttet af Christian Guldagers kraftfulde farvelægning. Kombinationen af tekst og tegninger er meget vellykket.

En anden fin fantasy-serie hvor tekst og tegninger går op i en højere enhed er "Taynikma" af Jan Kjær. Den er en blanding af tekst og tegneserie.