Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lola liker Uma


Beskrivelse


Uma er ny pige i Lolas klasse. Lola synes, hun er ret sej. Lola vil gerne være venner med Uma, men det vil alle de andre i klassen også, så hvad skal hun gøre for at Uma lægger mærke til hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 13. nov. 2018

Uma er en ny pige i Lolas klasse. Lola synes, Uma er sød og pæn. Lola vil gerne være venner med Uma, men det vil alle de andre også, så mon Lola har en chance? Kan læses, hvis man er 8-10 år.

Uma er ny i klassen og meget populær. Alle vil gerne være venner med Uma, også Lola, men hun ved ikke, hvad hun skal gøre, for at Uma lægger mærke til hende. En dag har Uma fået bøjle på, og alle synes, det ser sejt ud. Lola vil gerne prøve Umas bøjle, og hun tager den, da den ligger på bordet, mens Uma spiser et æble. Nu lægger Uma mærke til Lola! Teksten er delt ind i 6 kapitler med hver sin overskrift. Kapitlerne er delt ind i afsnit, og der er illustrationer i farver på alle opslag. Bogen er i serien "Læs løs. 6". Der er opgaver til bogen på seriens hjemmeside. Bogen har hårdt omslag.

Super god og sjov historie i et realistisk univers. Det eneste, der kan undre er, at Lola spørger sin mor, hvad ilm betyder (s.34) og ikke omvendt. Det er som regel forældrene, der er bagefter ifht. forkortelser i tekstbeskeder. Der er rigtig god humor i bogen fx, hvor Lola tager Umas bøjle og prøver den ude på toilettet, det er meget morsomt beskrevet! Illustrationerne er sjove og sprælske, og virker meget motiverende for læsningen.

Læs fx Ea 3.a - den nye skole, som også handler om piger, skole og veninder. Her er hovedpersonen den nye pige i klassen, som er bekymret for, om hun kan få venner på den den nye skole.