Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lola på jagt


Beskrivelse


Lola får en SMS fra Johan. Hans kalkun er blevet væk. Mon Lolas hund Niko kan snuse den op?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 17. feb. 2016

To nye "Læs lydret"-udgivelser om Lola, hendes hund Niko og vennen Kim. For børn fra 7 år.

Vi følger to børn - Lola og Kim - og Lolas hund Niko. I "Lola og Niko" vil Lola optage en film med Niko på sin mobil. Hun får hjælp af Kim, og sammen forsøger de at få Niko til at optræde med små øvelser. I "Lola på jagt" får Lola en SMS fra Johan om, at hans kalkun er væk. Lola og Kim tager Niko med ud for at lede efter kalkunen, men kan Niko snuse den op? Bøgerne betegnes trin 3 og bruger lydrette ord på op til 6 bogstaver samt de 120 mest almindelige ord. Hårdt omslag, stor typografi og farveillustrationer på alle sider.

Med lydrette ord og korte sætninger fortælles en fin og sammenhængende historie. Læseren kan let relatere til de to børn, deres leg med hunden og brug af mobil, og der er stof nok til en efterfølgende samtale. Illustrationerne er enkle, og det støtter læsningen, at de gengiver handlingen uden for mange afledende detaljer. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Andre gode lydrette letlæsningsserier er fx "Lydret Dingo" og "Læs Lydlet" fra Dansklærerforeningens forlag. Kan man lide at læse om børn og hunde, så er der fx Bella-bøgerne om Sine og hendes hund Bella - se Pas på, Bella!.