Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lola


Beskrivelse


15-årige Lola drømmer om at opleve den første, store kærlighed. Det bliver ulykkeligvis en knusende oplevelse, men midt i fortvivlelsen kommer en engel, den smukke Gilbert, på sin Harley Davidson.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Berit Lærkes

d. 18. dec. 2018

15-årige Lola fra Sydfyn er lige under sin fandenivoldske, rapkæftede, 'demi-mon-dæne' overflade følsom, omsorgsfuld og fuld af længsel efter kærlighed. Hendes nærmeste fortrolige er søsterenGina, veninden Anna, pastor Viig (ved hvis kirke hun er graver efter skoletid) og så Vorherre. Lola forelsker sig i Niller, og hun får sig et alvorligt knæk, da han og Anna finder sammen bag hendesryg. Fortvivlet søger hun ud til sin bænk ved havet og her dukker en Guds engel op i skikkelse af den smukke Gilbert på sin Harley Davidson. Mødet med Gilbert lukker op for Lolas sande væsen afkærlighed, generøsitet og livsglæde. Med denne usædvanlige udviklingsroman føjer B.R. en ny side til sit forfatterskab. Fortællingens første halvdel er gennemsyret af hans velkendte crazy-humor,fantasifulde sprogbehandling og bizarre persongalleri. Man overvældes (og trættes lidt) at et overflødighedshorn af bihandlinger. Da Gilbert dukker op tilføjes humoren en ny dimension. Glæden,poesien og varmenoverbeviser om det guddommeliges transformerende kraft. En herlig bog for modne læsevante unge og også voksne. Forsiden, der viser Lola iført fjederham på baggrund af en kolossalmotorcykel, sender et godt signal og skal nok vække interesse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Det er en forrygende herlig hvirvelvind af en roman om, hvor svært det er med den der kærlighed - ikke bare, når man er 15 år, usikker og søgende som hovedpersonen Lola, men også 19 år og vedat finde fodfæste som hendes gravide storesøster, Gina, eller halvgammel og kynisk som den fortravlede og ensomme mor, eller helgammel og i total sort resignation som kirkegårdsgraveren Jokumsen,der pga. en spandauer og en sød bemærkning finder ud af, at der stadig er håb om liv og lyst for ham også. I et fantastisk veloplagt sprog med replikker og korte beskrivelser så præcise somlynnedslag fastholdes den modne læser i skolens ældste klasser fra først til sidst. Yngre læsere fra omkr. 7. klasse vil også fanges af historien, men den sidste tredjedel, hvor Lola efter enknusende oplevelse af kærlighedstab overlever sammen med den eventyrlige drømmehelt på den store motorcykel, vil stille store fordringer til deres medskabende fantasi, ligesom bogens kompositionsom en sommers hændelser i detsydfynske med stadige flash-backs til Lolas tidligere oplevelser og erindringer. Der er grumme skildringer af menneskelig dumhed og smålighed, men humoren oglivsglæden ligger bag det hele, og historien klinger ud i optimisme og gode vibrationer.


Berlingske tidende

d. 15. nov. 1991

af

af

Mette Terkelsen

d. 15. nov. 1991


Jyllands-posten

d. 3. dec. 1991

af

af

Ulrik T. Skafte

d. 3. dec. 1991


Folkeskolen

Årg. 109, nr. 12 (1992)

af

af

Per Birkebæk

Årg. 109, nr. 12 (1992)


Det fri aktuelt

d. 15. nov. 1991

af

af

Steffen Larsen

d. 15. nov. 1991


Politiken

d. 15. nov. 1991

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 15. nov. 1991