Bøger / faglitteratur / rejseguides

London


Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i London.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2012

af

af

Kent Skov

d. 29. aug. 2012

For de mange London-rejsende, der allerede kender byen, men som her kan få uddybet kendskabet til byens miljøer og kulturer og særlige karakteristika. De succesfulde Olympiske lege vil ikke mindske interessen for byen.

Ny bog i serien Vide verden af kulturhistoriske guides til de de mest populære storbyer. Udgaven her om London tager udgangspunkt i byens særlige karakteristika og er skrevet af fortrinsvis kendte personer, der har en særlig tilknytning til byen. Operachef Kasper Holten, der nu er på Covent Garden operaen giver en introduktion, der emmer af kærlighed til byen og står også bag kapitlet om Londons teaterliv. Derudover dækker de 12 artikler emner som Londons meget varierede modemiljøer - fra punkmoden i Camden, bohememiljøet i Notinghill, retromoden i Chelsea til den klassiske engelske skrædderkunst i Kensington. Journalist Lone Theils skriver om det multikulturelle London, Merete Pryds Helle om The Underground og Bloomsbury-kvarteret, Martin Krasnik om de sorte taxier og Torben Weirup om kunstmiljøet, Kr. Ditlev Jensen om gastronomien m.m. Alle kapitler har et noteafsnit med links og adresser.

Der er mange guides om London. Men senest er fx kommet de ligeledes kulturhistoriske guides Alle tiders London og Londons pubber.

Som de øvrige guides i serien er London en fortrinlig og inspirerende guide skrevet af engagerede og "kendte" danskere med personligt kendskab til deres emne. Egentlig savnes kun et kapitel om Londons rige rockmusikmiljø.


litteratursiden.dk

d. 10. mar. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 10. mar. 2019

London er mange verdener samlet i én og byder på uendelige muligheder. Man kan besøge byen i få dage og med det samme forstå, hvorfor så mange elsker den og har lyst til at blive. Bogens intro er ful...


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 3. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 5. okt. 2012

af

af

Kristian Østergaard

d. 5. okt. 2012