Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Look, cook, eat : den ultimative survival guide til køkkenet : med trin-for-trin opskrifter testet af unge


Beskrivelse


Kogebog for unge. Med opskrifter på retter som unge kan lide og trin-for-trin vejledninger, der ikke kræver den helt store køkkenerfaring. Desuden tips til indkøb, forråd, køkkengrej og andre praktiske råd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 20. aug. 2014

Kogebogen Look cook eat er for unge, som er nybegyndere inden for madlavning.

Kogebogen indeholder 20 opskrifter, som alle kan laves nogenlunde hurtigt og uden mange specielle ingredienser. Forfatter Lone Lamp Møller har lavet bogen sammen med sin teenagedatter, Silvia, og det er deres første udgivelse. Forfatterne har fået hjælp af et testpanel med unge, som bl.a. lavede bogens liste HOT & NOT med mad. Hver opskrift har en kommentar fra én i testpanelet. Opskrifterne ledsages af trin-for-trin tegninger i S/H, men nogen kan være lidt svære at tyde. 20 opskrifter er måske lidt i underkanten for en kogebog, men opskrifterne er varierede og spændende. Der er klassiske retter som fx cæsarsalat og retter, som jeg ikke har set før. Der er 2 blanke sider til egne notater pr. opskrift, hvilket kan forekomme som spild af plads. Der er glimrende afsnit om opbevaring af madvarer, redskaber i et køkken og andre gode råd. Sidst i bogen er 8 siders "Råvare wiki" om de anvendte råvarer i bogen. Bogen har sin egen Facebook-side (pr. 15/8-14), hvor det er meningen, at man kan udveksle tips og tricks med andre unge. Det er en udmærket idé, og tiden vil vise, om det vil blive brugt.

Der findes flere andre kogebøger, som henvender sig til unge, fx Kogebog for nybegyndere, 2014 og Den ultimative studenterkogebog, 2013.

En udmærket kogebog til de unge med mange gode råd til nybegynderen, men jeg savner fotos af de færdige retter samt flere opskrifter.