Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lord Kenshus forbandelse


Beskrivelse


Fantasy. Victor går i sjette klasse og er en almindelig dreng, indtil nogle af hans klassekammerater anbringer et stjålet samurai-tørklæde i hans taske. Tørklædet har tilhørt den japanske samurai-fyrste, Lord Kenshu og har magiske egenskaber. Victor forsøger nu at komme af med tørklædet, men det følger hele tiden efter ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 8. aug. 2016

En super-underholdende bog for 9-12-årige. Ninja-mystik, japansk kampånd og en hvid talende rotte mødes med danske børn.

Victor er en normal skoleelev i sjette klasse. En dag besøger klassen en samurai-udstilling, der er kommet til Danmark. Victor overværer, at klassens tre ballademagere stjæler et tørklæde, der er viklet om en dukke, som forestiller den japanske fyrste, Lord Kenshu. Alarmen går i gang, og drengene anbringer hurtigt tørklædet i Victors taske og angiver ham til vagten. Victor slipper dog for yderligere beskyldninger. Da han kommer hjem, opdager han, at det røde tørklæde stadig er i tasken. Han putter straks tørklædet i en konvolut og sender det tilbage til museet. Næste morgen vågner Victor sprængfyldt med ny energi og hopper ubesværet højt op i luften, og han opdager til sin skræk, at tørklædet nu sidder om hans ene håndled. Nu kommer der virkelig gang i handlingen, og der sker mange mystiske og uventede ting - fx et møde med en hvid, talende rotte.

En spændende og skæg bog. Livet i skolen byder på mange morsomme og pudsige hændelser. Der er fuldt knald på handlingen, og tempoet er hæsblæsende. Rotten, Kami, der i virkeligheden er en gud, er en sjov og original ide, og originale ideer er der mange af i denne vildt underholdende fantasy-bog. Flot og fængende forside med Victor i kungfu-positur iført rotte og tørklæde.

Kan man lide bøger om livet i skolen, bør man også læse serien "Pelle & Petra", der både er sjov og alvorlig.