Bøger / faglitteratur til børn

Lort! : skidesjove fakta om at lave stort


Beskrivelse


Her er alt, hvad man behøver at vide om lort, tis og prutter. Om menneske- og dyrelort og med masser af skidesjove fakta. Fra ca. 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2020

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 23. nov. 2020

Her er alt, hvad man behøver at vide om lort, tis og prutter. Om menneske- og dyrelort og med masser af skidesjove fakta. Fra ca. 9 år.

Bogen kommer rundt om emnet lort og tis fra mange vinkler og kommer fx ind på, hvordan lort dannes i fordøjelsessystemet, toiletter, hvad man gør med lort på rumrejser, hvordan lorte kan se ud, parasitter, hvad mennesker og dyr kan bruge lort til, toiletvaner gennem historien, fossile lorte og en hel del rekorder og tal. Fx har menneskeheden, i den tid den har eksisteret, lavet så meget lort, at hvis man samlede det, ville man kunne lave en 3,4 km tyk cylinder på længde med Manhattan af det. Og vombattens lorte er terningformede. Andre fakta er mere seriøse, og man hører bl.a. om mikrober og miljø. Der er illustrationer af fordøjelsessystemet og af forskellige typer af toiletter, så man ser hvordan det fungerer. Bogen er gennemillustreret med en blanding af digitalt skabte billeder og fotos.

Lort er jo noget, som alle må forholde sig til, og her er emnet gjort underholdende og interessant. Bogen er spækket med både seriøse og sjove fakta, og sproget er godt og ligetil - der tales om lort og om at skide. Bogen kan bruges i skolen på mellemtrinnet, og den er også en underholdende bladrebog.

DyrelortHvad er lort? er også fuld af sjove fakta. Den er for samme aldersgruppe men mindre omfattende. For mindre børn findes fx flapbogen Hvad er lort?Dyrelort er også fuld af sjove fakta. Den er for samme aldersgruppe men mindre omfattende. For mindre børn findes fx flapbogen .