Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Lotte i sneen


Beskrivelse


Billedbog. Julen står for døren, og koen Lotte og postbuddet har travlt med at bringe pakker ud. Da alle pakker, undtagen dem til Lotte og vennerne er bragt ud, skal Lotte hjem. Men hun kan ikke finde vej i sneen. Vil Lotte nå at komme hjem med pakkerne inden juleaften?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 13. aug. 2010

En sød og charmerende jule-billedbog, som også sagtens vil kunne læses på alle mulige andre tider af året. For de mindste fra 3-6 år.

Her kommer den tredje bog om koen Lotte og hendes venner på gården. Julen står for døren og både koen Lotte og postbuddet har travlt. De skal bringe en masse pakker og breve ud. Da alle pakker, undtagen dem til Lotte og vennerne er bragt ud, begiver Lotte sig på vej hjem. Men det er ikke helt nemt at finde vej i sneen. Lotte kommer ad mange omveje til sidst hjem, inden juleaften. Men ender pakkerne nu de helt rigtige steder hos alle vennerne! Der er rigtig meget liv over illustrationerne, der er meget at kigge på og stilen skifter mellem store flader med en masse detaljer til en tegneserie-agtig stil delt op i felter. Stilen er som i de andre to bøger om Lotte, meget i stil med bøgerne om "Peddersen & Findus", men blot i en tysk tegnestil. Der er ikke helt den svenske charme over disse illustrationer, men det er tæt på. Bogen slutter af med et opslag, som nok skal sætte smilene og finde-genet i gang hos både store og små læsere.

Bogen minder meget om Jujja Wieslanders bøger om "Mor Muh og Krage" og Nordqvists "Peddersen og Findus". Der findes rigtig mange julebilledbøger, men vi kan sagtens bruge noget nyt med denne bogs charme og humor. Samme stil som sidste bog i serien Lotte på skattejagt, 2010.

Sød og humoristisk julebilledbog om hvordan juleposten kan bringes ud - og hvordan julefreden sænker sig over land og by.