Bøger / skønlitteratur til børn

Lotte på skadestuen


Beskrivelse


Billedbog med kort tekst og med ledsagende tegnillustrationer om hvad der sker med Lotte, da hun kommer på skadestuen og får syet et hul i hovedet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Else Lerche (børn)

d. 18. dec. 2018

Gunilla Wolde har atter taget et væsentligt emne op i en Lotte-bog. Lotte falder ned fra klatretræet i børnehaven og får en flænge i panden. På skadestuen bliver hun lokalbedøvet, og flængenbliver syet sammen med 3 sting. Hun tager tilbage til børnehaven og fortæller de andre børn om, hvad lægen har gjort ved hende. Teksten og farveillustrationerne fortæller historien på en rolig ogudramatisk måde i Lotte-bøgernes sædvanlige form og udstyr. Der findes en del billedbøger, der fortæller om børn, der ligger på hospitalet. Denne billedbog er væsentlig som et supplement til disse,fordi den fortæller børnene, at mindre skader kan »repareres« på et hospital, uden at man skal indlægges. Velegnet til oplæsning fra 3 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørn E. Albert (skole)

d. 18. dec. 2018

Mine børn elsker Lotte-bøgerne, så der var jubel i det lille hjem. Denne gang falder Lotte ned fra et træ og kommer på skadestuen. Vi har en del om hospitaler, men mest om indlæggelser, derforer det rart, at vi nu får beskrevet det mest almindelige. Udstyr, læselethed og godt sprog som de andre i serien. God og givtig læsning for børnehaver, bøh.-2. klasse. Selvlæsning fra 2. klasse.


Ekstra bladet

d. 9. juni 1977

af

af

Eva Glistrup

d. 9. juni 1977