Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Lottes bondegård


Beskrivelse


Billedbog. Koen Lotte viser rundt på sin bondegård. Vi møder alle Lottes venner, der består af bondekonen, postbuddet, ponyen, grisene, hunden, geden, hønsene og kyllingerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2015

af

af

Marianne Agger

d. 6. jan. 2015

Den brogede ko, Lotte, viser rundt på sin bondegård. Vi møder hendes venner, der består af både mennesker og dyr, der ikke er helt almindelige. Nuttet bog til børn fra 1-3 år.

Lotte kendes fra andre billedbøger om hende af Steffensmeier. Her viser hun rundt på bondegården i syv opslag, hvor det første viser Lotte stå i stalden og blive malket. Dernæst ser man bondegården i fugleperspektiv og bondekonen, der kører traktor. Postbuddet kommer med pakker til bondekonen, og ponyen, grisene, hunden, geden, hønsene og kyllingerne præsenteres på hver sin side. Til sidst er der et dobbeltopslag med bondekonen, postbuddet og alle dyrene, der får kaffe i toppen af et træ.

Bogen er i en lille, kvadratisk og praktisk størrelse på 13 x 13 cm. De tykke papsider virker holdbare. Der er en kort tekst til tegningerne, der er i sædvanlig "Lotte"-stil. Jeg kan ikke stå for Lotte og hendes søde venner! Heller ikke i denne bog, der er en god og sjov introduktionsbog til "Lotte"-universet for de mindste. Efter at have læst den, kan man senere give sig i kast med de andre bøger om koen.

Der er udkommet flere lignende bøger om figurer, der også findes i billedbogsudgaver som fx Lindgrens Se PippiPeter Pedal leger og Paprockis Peter Pedal leger. Jeg synes, at bogen om Lotte ligger i den gode ende og fungerer lidt bedre end de to andre. Teksten og billederne spiller godt sammen, og bogen kan forstås uden forhåndskendskab til de øvrige bøger om LotteDer er udkommet flere lignende bøger om figurer, der også findes i billedbogsudgaver som fx Lindgrens Se Pippi og Paprockis . Jeg synes, at bogen om Lotte ligger i den gode ende og fungerer lidt bedre end de to andre. Teksten og billederne spiller godt sammen, og bogen kan forstås uden forhåndskendskab til de øvrige bøger om Lotte.