Bøger / faglitteratur / operaførere

Lottes operabog


Beskrivelse


Personlig indføring i 40 kendte operaer. Med handlingsreferater, anbefalinger af indspilninger, opførelser, arier og partier samt komponistportrætter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 11. okt. 2012

Bogen henvender sig især til nye operainteresserede, der her får en god mulighed for at møde velforberedte op til en forestilling, men de mere garvede kan absolut også få glæde af de detaljerede handlingsreferater og anbefalingerne af indspilninger.

Lotte Heise har fået opera ind med modermælken, og musikken har fulgt hende gennem hele livet og givet hende store oplevelser. Her gennemgår hun handlingen i 40 operaer fra standardrepertoiret udvalgt efter egne præferencer samt de der bare skal være med. Trofaste lyttere af LH's formidling af klassisk musik på DR's P2 kan glæde sig til en gennemgang i samme engagerede stil. Handlingsreferaterne er detaljerede og krydret med personlige kommentarer, og efter hver gennemgang af en opera anbefaler LH, hvilke dele man primært skal lytte til og nævner sine favoritindspilninger. Bagest i bogen får læseren en kort beskrivelse af komponisternes liv. LH skriver i et friskt, nutidigt sprog med en humoristisk og til tider bramfri tone. Operaerne er illustreret med billeder i en fin blanding af historiske fotos og fotos fra nyere forestillinger, og bogens layout er flot.

Lottes operabog kan bedst sammenlignes med Operaguide, 2007, der ligeledes har en personlig vinkel på operaerne og anbefalinger af indspilninger. Den har dog ikke nær så fyldige handlingsreferater, men til gengæld langt flere operaer med.

Det er en flot bog med en engageret og detaljeret gennemgang af 40 operaer fra standardrepertoiret.Informationer og udgaver