Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Louis Armstærk


Beskrivelse


Med en magisk skildpadde i rygsækken rejser Louis Armstærk til USA for at finde sin far, der er jazzmusiker. Han er forsvundet i en orkan og alle, undtagen Louis, tror, at han er død. Men er han det?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 19. aug. 2015

Magisk fortælling om pigen Louis Armstærk, der sammen med en skildpadde, rejser til USA for at finde sin far, der er forsvundet efter en orkans hærgen i New Orleans. Til eftertænksomme og modne børn fra 11 år.

Makkerparret bag ungdomsromanen TavsCirkus Saragossa er tilbage med en illustreret bog om en pige, der nægter at tro på, at hendes far, jazzmusikeren Mikkel Møller, er død. Louis' mor beslutter, at de skal have en lejer, og da Thomas, hans søn Charlie, og en skildpadde flytter ind i huset, beslutter Louis sig for at rejse til USA for at finde sin far. Med i tasken tager hun skildpadden, der viser sig at have magiske evner, og sammen kommer de på en eventyrlig rejse gennem New Orleans gader, jazzklubber og sumplandskab. Camilla Hübbe har flere børne- og ungdomsbøger bag sig, bl.a. bøgerne om Cirkus Saragossa. Historien om Louis Armstærk har været bragt som føljeton i WeekendavisenMakkerparret bag ungdomsromanen Tavs er tilbage med en illustreret bog om en pige, der nægter at tro på, at hendes far, jazzmusikeren Mikkel Møller, er død. Louis' mor beslutter, at de skal have en lejer, og da Thomas, hans søn Charlie, og en skildpadde flytter ind i huset, beslutter Louis sig for at rejse til USA for at finde sin far. Med i tasken tager hun skildpadden, der viser sig at have magiske evner, og sammen kommer de på en eventyrlig rejse gennem New Orleans gader, jazzklubber og sumplandskab. Camilla Hübbe har flere børne- og ungdomsbøger bag sig, bl.a. bøgerne om . Historien om Louis Armstærk har været bragt som føljeton i Weekendavisen.

Det er en smuk og original historie, som bruger magiske elementer til at fortælle historien om viljefaste Louis, der savner sin far og som til sidst må erkende, at familier bliver brudt og forældre vokser fra hinanden. De flotte illustrationer er med til at give bogen et magisk skær og sydstatsstemning. Det er gennemført og godt.

Bogen er på mange måder helt sin egen og svær at sammenligne med andre bøger. Den minder i stil og layout om makkerparrets tidligere bog Tavs, som også handler om sorg og savn.


Berlingske tidende

d. 2. jan. 2016

af

af

Thorkil Jacobsen

d. 2. jan. 2016


Information

d. 12. dec. 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 12. dec. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 8 (2015)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 68, nr. 8 (2015)