Bøger / faglitteratur / essays

Lov og ansvar : tyve essays : Tidehverv 1971-2008


Beskrivelse


Præst, skribent og folketingspolitiker Jesper Langballes (1939-2014) essays med en religiøs og åndelig diskurs om bl.a. religiøse filosoffer, troens betydning i forhold til dansk identitet og Grundtvigs betydning i det 21. århundrede.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2017

af

af

Kent Skov

d. 18. aug. 2017

Stor bog med den afdøde præst, skribent og mangeårige folketingspolitiker for Dansk Folkeparti Jesper Langballes essays. For interesserede i bøger om teologiske emner.

Den omfangsrige bog er en antologi bestående af tyve essays og en artikel om Blichers forfatterskab skrevet af JL (1939-2014), der har været bragt i det religiøse tidsskrift Tidehverv i perioden 1971-2008. Artiklerne beskæftiger sig med en religiøs og åndelig diskurs inden for nogle specifikke emner i en fagreligiøs kontekst, der knytter sig til bevægelsen s interesseområde samt nogle religiøse filosoffer som Kierkegaard og Luthers begrebsområde. De handler fx om interne anskuelser om Grundtvigs betydning i nutiden og i historisk perspektiv og om troens betydning i forhold til dansk identitet. Forordet er skrevet en af udgiverne fra , Monica Papazu, der betoner JL's betydning for sbevægelsen.

I sin egen ret snævre kontekst er JL's essays umiddelbart letlæste; man mærker det journalistiske og polemiske temperament bag teksterne. For læserne kræver det dog både stor interesse og en del indsigt i de materier, som JL skriver om.

Om ånds- og slægtsfællen findes Søren Krarup og hans tidLangballe samt biografien Langballe om hans liv som både journalist, sognepræst og politikerOm ånds- og slægtsfællen findes Søren Krarup og hans tid samt biografien om hans liv som både journalist, sognepræst og politiker.Informationer og udgaver