Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Love Lulu


Beskrivelse


Lulu har alt, og alle i klassen ser op til hende. Hun kommer sammen med den flotte Viktor fra 10. klasse. Jens, en ny dreng i klassen, er ikke som de andre drenge. Han hjælper Lulu et par gange, og de bliver kærester.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. jan. 2010

Bogen hører til Café serien, der henvender sig til læsesvage unge. En pigebog med lix 12-15.

Omslaget viser Lulu, der er i gang med at tjekke sin mobil. Hun er den ene hovedperson i den letlæste trivifortælling Love Lulu. Lulu har alt, og alle i klassen ser op til hende. Hun har den flotte Viktor fra 10. som kæreste. Jens, en ny dreng i klassen og netop flyttet til fra provinsen, er ikke som de andre. Han hjælper Lulu et par gange fra den pågående Viktor, der vil lidt længere end Lulu. Bogens komposition er enkel, teksten er let at læse, og historien vil være attraktiv for læsesvage piger fra 5. klasse. Teksten er sat i overskuelige afsnit med mange kapitelskift. Der er anvendt skiftende synsvinkel, så læseren derved får et fint indblik i personernes inderste tanker og følelser. Bogen er oplagt til læsetræning og fritidslæsning.

I seriens blå gruppe er nyligt udkommet Talent, Hit med mobilen, Chicos sidste kup og BZ, som bogens layout kan sammenlignes med. Forfatterens navn er vist stavet forkert. Jeg går ud fra, at det er den velkendte forfatter Rikke Dyrhave Nissen, som fortæller? Hende kender vi fra Jul i juli, serien om pigebanden Klub K og Louises dagbog : L for Louise, 2008.

Bogen er letlæselig og velegnet til frilæsning for læsesvage piger fra 13 år. Historien er velfortalt og fungerer. Den vil fint supplere de andre bøger, vi har, målrettet elever der skal skubbes lidt til med deres læsning.