Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Loverboy - min første date


Beskrivelse


Både Michelle og Asmila er forelskede i Alex, og han ved ikke, hvordan han skal vælge og i det hele taget finde ud af at have to kærester. Det giver mange forviklinger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 17. okt. 2012

Bogen er udgivet i serien Ung PS. Den kan læses af og henvender sig til børn fra 12 år og opefter.

Bogen er nr. 2 af Loverboy. På 70 sider inddelt i ni overskuelige kapitler fortsættes den letlæste (lix 14) fortælling om Alex, der er blevet pigernes ven. Han er dygtig i skolen og ikke specielt populær, så det undrer ham - og til dels også kammeraterne - en del. Fakta er, at både Michelle og Asmila er forelskede i ham. Det forvirrer ham selvsagt, og han ved ikke, hvilket ben han skal stå på. Det betyder, at han kludrer gevaldigt i det med bl.a. aftaler. Hans følelser er også i "kludder", som de jo ofte naturligt er i den alder. Fortællingen er veldrejet og sproget enkelt, letlæst og dog varieret og nuanceret. I handlingen er indlagt en lille krimi-sekvens om et tyveri. Dette er med til at øge spændingskurven og gøre indholdet lidt mere appellerende for målgruppen. Hvert kapitel illustreres konsekvent med en lille vignet, som viser det forestående tema. Derudover fine helsides tegninger.

Sommerens loverboy, 2006 og Loverboy forever, 2007 beskriver ligeledes aldersgruppens forventninger, problemer, henrykkelse m.m. over samværet med det modsatte køn. De bøger er dog noget sværere at læse. Denne ligger i tråd med den første i serien.

Bogen tager fat på mange relevante temaer og problemstillinger, som nutidens teenagere kredser om og omgiver sig med. Jeg er sikker på, at mange ville kunne identificere sig med Alex - også læsere af det andet køn.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 2 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 2 (2013)