Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Loverboy


Beskrivelse


Den lidt nørdede Alex bliver pigernes ven for en aften - både Asmilla og Michelle vil være kærester med ham. Hvem skal han vælge?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 30. sep. 2011

Læsepædagogisk bearbejdet bog i serien Ung PS. Bogen kan læses af børn og unge fra 12 år/6. klasse og er velegnet til fritidslæsning.

Den noget nørdede pubertetsdreng Alex bliver en lørdag ufrivilligt pigernes ven. Han er sendt ned for at købe øl til sin far, cigaretter til sin mor og kondomer til sin storesøster. Han møder nogle af sine klassekammerater med sine indkøb. De er duperede og overraskede over hans nye stil. Michelles rige far vil have ham til at passe på sin kidnapningstruede datter Michelle. Han lover indvandrerpigen Asmilla at følge hende til festen. De to piger er begge forelskede i Alex. Det er svært at vænne sig til den nye rolle som populær dreng. Hvem af pigerne skal han vælge? Med de korte kapitler, megen dialog og forholdsvis korte sætninger er bogen letlæst. Bogen er gennemillustreret med karikerede sort-hvide stregtegninger med et enkelt rødt tvist samt små vignetter. Forfatteren har tidligere udgivet flere populære serier med humor og gys, fx serien Spøgelset på Spøttrup om Harry og Jønne. Det er hans første bog for de noget ældre læsere.

I samme serie er udkommet serien Hævnens labyrint. Den nye bog i serien har samme fine layout og tager også vedkommende problematikker for målgruppen op.

Duksen Alex oplever pludselig en ukendt rolle, nemlig at være pigernes ven. Den letlæste og velskrevne ungdomsbog handler om kendte temaer for målgruppen som kærester, fester og jalousi. Derudover er der også nutidige problematikker som kulturelle forskelle op.