Bøger / faglitteratur

Lovprisning af kærligheden


Beskrivelse


Interview med Alain Badiou .

Samtale hvor den franske filosof forholder sig til kærlighedens væsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 13. feb. 2015

Kærlighedens lyksaligheder fortolket for den filosofisk interesserede.

Lille udgivelse om kærlighedens væsen fortolket af den franske filosof Alain Badiou, der er født i 1937. Teksten har form af et nedskrevet og redigeret interview, der oprindeligt fandt sted i 2008 som en samtale med journalist Nicolas Truong under overskriften "Ideernes teater". Badiou hylder den langvarige tosomme kærlighed som en modvægt til erotikkens iboende egoisme og det moderne menneskes generelle trang til kontrol. Han ser ingen modsætning mellem et pars erklæring om evig kærlighed og den efterfølgende hverdags skærmydsler.

Emnet kærlighed må siges at have almen interesse, og Badious realistiske optimisme på kærlighedens vegne er opløftende læsning. Når det er sagt, er bogens overvejelser ikke helt let tilgængelige, og bogens ret mørke forside får den ikke til at springe i øjnene på læsere, der ikke er bekendt med filosoffen i forvejen.

I "Lovprisning af kærligheden" henvises til en del andre filosoffers tanker om samme emne. Blandt andre Zygmunt Bauman om kærlighed i moderniteten i Flydende kærlighedKærlighedens gerningerKærlighedens filosofiEtikken og Kierkegaards mere religiøse syn på kærligheden i fx Kærlighedens gerninger. For lidt lettere tilgængelige tekster af både moderne og klassiske filosoffer findes Kærlighedens filosofi fra 2010. Badiou har tidligere udgivet Etikken på samme forlag som nærværende bogI "Lovprisning af kærligheden" henvises til en del andre filosoffers tanker om samme emne. Blandt andre Zygmunt Bauman om kærlighed i moderniteten i Flydende kærlighed og Kierkegaards mere religiøse syn på kærligheden i fx . For lidt lettere tilgængelige tekster af både moderne og klassiske filosoffer findes Kærlighedens filosofi fra 2010. Badiou har tidligere udgivet Etikken på samme forlag som nærværende bogI "Lovprisning af kærligheden" henvises til en del andre filosoffers tanker om samme emne. Blandt andre Zygmunt Bauman om kærlighed i moderniteten i Flydende kærlighed og Kierkegaards mere religiøse syn på kærligheden i fx Kærlighedens gerninger. For lidt lettere tilgængelige tekster af både moderne og klassiske filosoffer findes fra 2010. Badiou har tidligere udgivet Etikken på samme forlag som nærværende bogI "Lovprisning af kærligheden" henvises til en del andre filosoffers tanker om samme emne. Blandt andre Zygmunt Bauman om kærlighed i moderniteten i Flydende kærlighed og Kierkegaards mere religiøse syn på kærligheden i fx Kærlighedens gerninger. For lidt lettere tilgængelige tekster af både moderne og klassiske filosoffer findes Kærlighedens filosofi fra 2010. Badiou har tidligere udgivet på samme forlag som nærværende bog.


Politiken

d. 19. apr. 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 19. apr. 2015