Bøger / faglitteratur / kogebøger

Low carb vol. 2


Beskrivelse


65 fedtfattige opskrifter og en ugeplan som tager udgangspunkt i "low carb"-filosofien om flere proteiner og færre kalorier, en optimeret energifordeling, og derved en sundere livsstil og et effektivt vægttab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 27. nov. 2013

En slankekogebog til alle, der ønsker en overskuelig kur og et hurtigt vægttab. Low carb bøger er meget populære på bibliotekets hylder, hvorfor bogen vil sælge sig selv.

Bogen følger principperne fra "low carb"-filosofien om flere proteiner og færre kalorier i kosten. De 65 opskrifter er inddelt i brød, morgenmad, frokoster, mellemmåltider og middage. Indledende afsnit med introduktion til kurens grundprincipper. Forslag til kostplan for den 1. uge og fire ugers tomme planer, læseren selv kan føre kostdagbog i. Opskrifterne er lette at gå til og ledsages alle af farvefotos. Register bagi. Opskrifterne er udviklet af De Danske Vægtkonsulenter (DDV) og evalueret af læge Søs Wollesen. SW anbefaler kuren i en kortere periode, hvis man ønsker et hurtigt vægttab og nævner forholdsregler for særlige målgrupper. SW har udgivet flere bøger indenfor sundhed.

Forgængeren fra DDV Low carb. Flere proteiner & færre kulhydrater af Helle Kleist i 2012 og Slank med low carb, 2013, af Helena Møller og Benny Pedersen er ligeledes kogebøger med fokus på at begrænse fedtindtaget. Low carb og LCHF (low carb high fat) er beslægtede kure men med hver sin holdning til mængden af fedt i kosten. Til fælles har de dog at begrænse kulhydrater. Der findes en god håndfuld bøger indenfor begge retninger, hvoraf flere er udkommet i 2013.

En bog, der i stil og indhold ligner andre low carb bøger på markedet. Dette ændrer dog ikke på, at low carb bøger er meget populære på de danske biblioteker.