Bøger / faglitteratur / kogebøger

Low carb : flere proteiner & færre kulhydrater


Beskrivelse


90 fedtfattige opskrifter som tager udgangspunkt i "low carb"-filosofien om flere proteiner og færre kalorier i kosten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2012

af

af

Line Hoffgaard

d. 19. dec. 2012

Kogebogen henvender sig til alle, der vil tabe sig. Opskrifterne er enkle og uden svært tilgængelige ingredienser, så alle nemt være med. Den populære "low carb"-kur og den flotte forside vil sælge kogebogen helt af sig selv.

Bogen følger principperne fra "low carb"-filosofien om flere proteiner og færre kalorier i kosten. De 90 fedtfattige opskrifter tager udgangspunkt i de danske vægtkonsulenters (DDV) "low carb"-kur, som er et diætetisk program. Et indledende afsnit om filosofien bag low carb. Opskrifterne er inddelt i morgenmad, frokost, middag, mellemmåltider og desserter med kalorieberegninger. Kuren er testet af to kvinder, som har tabt sig. Eneste anke her er, at der refereres til opskrifter fra DDV og ikke opskrifter i denne kogebog. Hertil et kort afsnit om at føre kostdagbog. Flot layout og farvefotos til alle opskrifter, men omslaget virker hæfteagtigt, som vi kender det fra andre af DDV's bøger. Helle Kleist er en erfaren kogebogsforfatter og har skrevet mange kogebøger for DDV.

Kogebogen refererer til principperne i Low Carb kuren, 2012 fra DDV. Kan også sammenlignes med Den store bog med low-carb opskrifter, 2006 af Nicola Graimes. Der findes generelt en hel del kogebøger og slankekure, der langt hen ad vejen er ens i deres fokus på at minimere kulhydrater og maksimere proteiner i kosten.

En kogebog, der med udgangspunkt i DDV's "low carb"-kur, bliver et sikkert hit på bibliotekets hylder.