Bøger / faglitteratur / opskrifter

Low FODMAP diet 3


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 1. sep. 2015

Rigtig mange lider af irritabel tarm, og her får man indføring i en diæt uden den udløsende gruppe kulhydrater, de såkaldte FODMAPs. Her er god information, opskrifter og vejledning i reintroduktion af fødevarer efter diætperioden. Alment niveau for både patienter, pårørende og fagfolk.

Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe kulhydrater, de såkaldte FODMAPs, der giver uro mm i maven, når man lider af irritabel tarm. Denne bog er den 3. i rækken fra 4 danske kliniske diætister, der alle har erfaring på området. Formålet med de 3 bøger er at guide til en tålelig hverdag for de mange med IBS eller Irritable Bowel Syndrome. Der indledes med en gennemgang af lidelsen, og hvordan diagnosen stilles, dernæst et afsnit om andre behandlinger og livsstil, samt en forklaring på diæt og reintroduktion. Her er skemaer over en lang række fødevarers indhold af FODMAPs og mange opskrifter på dagens måltider, hvor der ved hver opskrift er forslag til reintroduktion efter diætperioden.

En grundig vejledning i en diæt, der ifølge statistikken kunne hjælpe rigtig mange mennesker. De 4 forfattere har stor viden om emnet og forstår at formidle det alment forståeligt.

Jeg har ikke haft mulighed for at se de to første bøger fra disse forfattere, men de supplerer uden tvivl hinanden. Her får vi helt konkret vejledning i at følge diæten også med reintroduktion og masser af brugbare opskrifter.