Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lucifers fængsel


Beskrivelse


Da ca. 12-årige Ravn i 1236 kommer til Zaragoza for at tjene, bliver hun anklaget som heks og ført til bålet, men hun har uvidende en vigtig rolle i englenes urgamle kamp om magten over menneskene og jorden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Spændende og krævende fantasyfortælling med udgangspunkt i bibelen og 1200-tallets religionskrige i Spanien. Forsiden og den kvindelige hovedperson vil nok især tiltrække piger i 12-15 års-alderen, men også drenge i den alder vil finde bogen spændende.

En interessant dansk debut, der lægger englenes/djævlenes gamle kamp om jorden og menneskene og om det gode og onde og magtkampe i Europa i middelalderen ind i en fantasy-ramme. Vi befinder os i Spanien i 1236, hvor den ca. 12-årige Ravn pludselig i Zaragoza bliver anklaget som heks. Hun befries fra bålet og bortføres til det belejrede Cordoba, hvor hun sammen med djævlemaneren Uzul forsøger at forhindre et blodbad på de muslimske indbyggere. Efter svære kampe affinder hun sig med sin rolle som Lucifers fængsel. Der foregår meget på de ret få sider, og det kan være lidt svært at følge med i den indviklede historie og de svære navne, ligesom personerne har ikke helt træder i karakter. Der lægges lidt op til en fortsættelse.

Englenes gamle kamp om magten berøres lidt i Bent Hallers Lille Lucifer og Dennis Jürgensens Mirakler udføres, men jeg har ikke før set den brugt som fundament for handlingen i børnelitteratur.

En usædvanlig og spændende, men noget indviklet historie, der dog nok skal holde sin læser fanget og få ham/hende til at spørge efter en fortsættelse.


Børn & bøger

Årg. 60, nr. 8 (2007)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 60, nr. 8 (2007)


Himmelskibet

Nr. 15 (2007/2008)

af

af

Flemming R.P. Rasch

Nr. 15 (2007/2008)