Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lucy Lockets online-skandale : fra real life-nørd til YouTube-stjerne


Beskrivelse


Lucy bliver hurtigt til grin i den nye skole på grund af hendes stammen. Heldigvis overtaler Hermione og Abby hende til at begynde at vlogge om sit liv. Så mangler hun bare at turde snakke med den søde fyr, Sam.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 23. jan. 2017

Sjov og underholdende bog om en usikker pige, som laver vlogs på Youtube. For piger mellem 10 og 14 år. Første bind i en ny serie, "Girls can vlog".

Da Lucy og hendes familie flytter til England, skal hun begynde i en ny skole. Allerede første skoledag går det helt galt for Lucy. Ikke nok med at hendes stammen bliver værre og værre, så uploader skolens diva også en video af Lucys klodsede møde med en gulvspand fyldt med vand til Youtube. Hun møder heldigvis også bognørden Hermione og den handlekraftige Abby, som overtaler Lucy til at lave sin egen YouTubekanal. Pigerne har det rigtigt sjovt med at lave vlogs til kanalen, som får flere og flere følgere. Lucys mor arbejder i en lokal dyrepark, hvor Lucy hjælper til i weekenderne. Da dyreparken mangler penge, bruger Lucy kanalen til at skaffe støtte. Og så skader det jo heller ikke, at hun så får mulighed for at arbejde sammen med den lækre fyr, Sam. Bagerst i bogen er der tips til at lave sin egen vlog.

Teksten springer mellem emails til Lucys amerikanske veninde, sms'er, tekst og beskrivelse af de vlogs, veninderne laver. Det fungerer bare rigtigt godt og man får straks sympati for både Lucy og hendes familie og veninder. De gode råd og løftede pegefingre bliver aldrig nedladende og tweenpigerne vil elske bogen.

Der findes endnu ikke skønlitteratur for børn om blogs og vlogs, mens der for unge er serien Girl onlineNørd på catwalk. Fans af fx Nørd på catwalk vil også elske denne nye serieDer findes endnu ikke skønlitteratur for børn om blogs og vlogs, mens der for unge er serien Girl online. Fans af fx vil også elske denne nye serie.