Bøger / faglitteratur / biografier

Ludolf Nielsen : 1876-1939


Beskrivelse


Portræt af den danske komponist Ludolf Nielsen (1886-1939) som blev kendt for at holde fast i den senromantiske musiktradition i sine værker. Efter en livskrise spredte han dog sine stilistiske træk, og kom mere i trit med det musikalske opbrud, der prægede den klassiske musik efter den 1. verdenskrig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 11. sep. 2018

I en ny serie om "Danske komponister" udkommer her to titler om henholdsvis August Enna og Ludolf Nielsen, og bøgerne henvender sig til alle interesserede i dansk musik.

Forlaget Multivers introducerer her en ny serie om "Danske komponister", og seriens fokus er de komponister, der ikke tidligere har fået en selvstændig biografi. De to første bøger i serien omhandler August Enna (1859-1939) og Ludolf Nielsen (1876-1939), som begge kom til at stå i skyggen af Carl Nielsen og i dag nærmest er glemt. Ludolf Nielsens karriere og baggrund ligner meget den, Carl Nielsen havde, med rod i spillemandsmusikken, mens August Enna i sin samtid havde større succes med sine operaer i udlandet end herhjemme. De to komponisters liv og levned beskrives af henholdsvis Steen Chr. Steensen og Jens Cornelius, der begge er kendte og erfarne musikskribenter i tidsskriftet Klassisk og af og til kan høres på radioens P2. Bagerst i begge bøger findes værkfortegnelser og oversigter over indspilninger.

Den nye serie får en fremragende start med de to velskrevne og yderst interessante biografier om August Enna og Ludolf Nielsen, som bibliotekerne ellers ikke har bøger om.

Sidetal og illustrationer i den nye serie minder lidt om de komponistbiografier, som Mogens Wenzel Andreasen udgiver i disse år, senest hans bog om Frédéric Chopin.


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2018

af

af

Peter Dürrfeld

d. 8. okt. 2018


Politiken

d. 6. dec. 2018

af

af

Henrik Friis (f. 1978)

d. 6. dec. 2018


Information

d. 6. aug. 2019

af

af

Valdemar Lønsted

d. 6. aug. 2019