Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ludvig på dybt vand


Beskrivelse


Ludvig er med Anna på ferie. Anna og Ludvig bader i søen. Anna kan svømme og dykke. Anna vil have Ludvig med ud til en tømmerflåde. Men Ludvig kan ikke svømme og er ikke tryg ved det dybe vand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 13. sep. 2016

Anna og Ludvig er bedste venner. Anna er god til at svømme, men det er Ludvig ikke. Se hvordan Ludvig kommer på dybt vand. Frilæsning for børn i 1. klasse/ 6 år.

En bog om at være utryg ved vand, at hjælpe hinanden og at være gode venner. Ludvig er med Anna på ferie. Der er en sø, og Anna og Ludvig bader i søen. Ludvig sidder på et stykke træ i vandet, mens Anna svømmer og dykker. Anna vil have Ludvig med ud til en tømmerflåde. Men Ludvig kan ikke svømme og er ikke helt tryg ved vand. Alligevel får Anna lokket Ludvig med ud på dybt vand. På vejen hjem løber de om kap, og det er Ludvig til gengæld super god til. Mange vil nikke genkendende til, hvad de to børn oplever. Bogen har let-tal 13. Med tegninger af Kamilla Wickman.

Illustrationerne er rigtig fine. De udtrykker tekstens stemninger og understøtter den letlæste tekst. Teksten er sat i små afsnit på to linier. Et enkelt sted er der brugt orddeling. Super god tekst, der har noget på hjertet: at vi er forskellige, og vi er alle gode til noget. Omslaget viser Anna, der hjælper Ludvig ind på land.

Søren Vagn Jacobsen har skrevet flere bøger i "Lille Dingo" serien. Se fx disse om Bo Bo og kanoenBo kører vildt og Bo kører vildtSøren Vagn Jacobsen har skrevet flere bøger i "Lille Dingo" serien. Se fx disse om Bo Bo og kanoen og .