Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


Kongesønnen Ragnar Thorsteinsson tvinges på flugt efter hans far er blevet dræbt. Han finder ly hos den gode mand Stigulf, som bor alene i skoven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. maj 2018

Kongesønnen Ragnar Thorsteinsson tvinges på flugt efter hans far er blevet dræbt. Han finder ly hos den gode mand Stigulf, som bor alene i skoven. Vikingefortælling med masser af spændende viden om naturen, våben og vikingetidens redskaber. For 11 til 14 år.

Den rødhårede Ragnar er på mystisk vis blevet hjulpet hen til Stigulfs hytte af 2 ulve. Her fortæller han, at han hedder Lue. Stigulf og Lue garver skind og indsamler forråd til vinteren. Ind i mellem går de en hel dag for at komme over til nabogården, hvor de kan bytte sig til flere forsyninger. Lue taler aldrig om sin fortid, selvom han savner sin mor rigtigt meget. Stigulf får endda overtalt Lue til at tage med på marked, hvor det går op for ham, at Stigulf ikke er hvilken som helst vikingekriger. Bagerst er en omfattende personoversigt og en fyldig ordliste. Bogen er dygtigt og dystert illustreret af forfatteren Thorkild Skov, som er søn af medforfatteren Birthe Skov Midtiby. Parret har tidligere udgivet Sagaen om Mom med samme tema.

Prologen, som foregår i nutiden, virker overflødig og forvirrende. Forfatterne har arbejdet med bl.a. markering af dialog i teksten. Det virker dog forstyrrende, at lange passager er skrevet med kursiv. På trods af en noget flad spændingskurve bliver bogen alligevel en spændende vikingesaga. Der er planlagt i alt 3 bind i serien.

Josefine Ottesens Helgi Daner er en endnu bedre bog om samme emne.