Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Luffer og puffer : og andre ting du ku' hækle


Beskrivelse


Efter en introduktion til begyndere følger 29 opskrifter på finurlige og praktiske ting. Opskrifterne varierer i sværhedsgrader, og alle er vist med et foto af det færdige arbejde. Mellem opskrifterne er der nyttige tips, og idéer til variation af arbejdet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 19. feb. 2016

Personlig og lidt utraditionel hæklebog med inspirerende opskrifter på ting til boligen, vanter, tørklæder mm. Til både nybegyndere og den erfarne hækler.

I bogens forord fortæller forfatteren om, hvordan hækling hjalp på hendes depression. Dernæst følger en introduktion til begyndere, fulgt af 29 opskrifter på finurlige og praktiske ting. Opskrifterne varierer i sværhedsgrader, og alle er vist med et foto af det færdige arbejde. Mellem opskrifterne er der nyttige tips, og idéer til variation af arbejdet. Bogen slutter med en bogliste over anbefalede lydbøger. Forfatteren, kendt som Stinestregen, er illustrator og blogger - og ivrig hækler.

Det er en flot og indbydende bog, der burde give alle lyst til at hækle de fine designs. Guiden til begyndere er overskuelig og godt forklaret, ikke mindst pga. de godt tegnede illustrationer. Sproget er friskt og snakkende, og hele tiden med et glimt i øjet. Opskrifterne gennemgås grundigt, trin for trin, på en pædagogisk måde, så alle kan være med. Forfatterens baggrund som tegneserietegner fornægter sig ikke, og de mange små tegninger er sjove og gør bogen til lidt mere end bare en hæklebog.

Moderne finsk hæklingHæklelyst er også en flot bog med trendy boligting i samme uhøjtidelige tone. Hæklelyst vil interessere de samme lånereModerne finsk hækling er også en flot bog med trendy boligting i samme uhøjtidelige tone. vil interessere de samme lånere.