Bøger / skønlitteratur / roman

Luftkasteller


Beskrivelse


Roman om tilsyneladende almindelige mennesker, der viser sig at være tæt forbundne uden at vide det, og som oplever mærkelige hændelser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 19. aug. 2015

Roman om tilsyneladende almindelige mennesker, der viser sig at være tæt forbundne uden at vide det, og som oplever mærkelige hændelser. Fascinerende og spændende roman, som mange romanlæsere vil finde interessant. Må læsekredsene også få øje på denne bog.

Hverdagen i Søren Jessens nye roman forekommer ret almindelig og triviel for de personer, vi præsenteres for. Alligevel er der hist og her i beskrivelsen små tegn på, at et eller andet er på færde: En baby vokser så voldsomt, at moderen må udvide stuen, eller en stærkt lysende glaskrystalverden åbenbares på bagtrappen. I de forskellige kapitler skifter synsvinklen for de seks-syv hovedpersoner, og nogle af de samme begivenheder fortælles forskudt som i et kalejdoskop, hvor personerne uden selv at vide det har forbindelse til hinanden. Forsideillustrationen med flyvende huse er meget sigende for indholdet.

En fascinerede og dragende fortælling, der ikke er til at lægge fra sig, og de forholdsvis korte kapitler indfanger hurtigt læseren. Det er en rigtig typisk Søren Jessen-bog med symbolske og parallelle verdener og et godt udtænkt spil mellem drøm og virkelighed.

Hos en anden Århusforfatter, nemlig Svend Åge Madsen, finder man også tit en til tider helt kafkask leg med virkelighedsopfattelsen.


litteratursiden.dk

d. 29. jan. 2016

af

d. 29. jan. 2016

’Luftkasteller’ er en smuk og krøllet fortælling om kærlighed og venskab, om fornemmelsen af ensomhed, om håb og drømme, og om de tanker vi har om os selv og verden omkring os. Fantasi eller virkeligh...


Jyllands-posten

d. 19. dec. 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 19. dec. 2015