Bøger / skønlitteratur / roman

Luftkastellet der blev sprængt


Beskrivelse


Krimi. Lisbeth Salander ligger på hospitalet efter at have overlevet et skud i hovedet, men hendes makker Mikael Blomkvist fortsætter opklaringen af hendes sag.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Alle læsere af bind 1-2 i krimiserien Milennium vil stå på spring for at læse afslutningen på dramaet om den kompromisløse efterforsker Lisbeth Salander og den dybdeborende journalist Mikael Blomkvist.

Lisbeth Salander er på sygehus efter skud i hovedet, og Mikael Blomkvist fortsætter efterforskningen af hendes sag og det cover-up, stærke kræfter er i gang med. Her begynder den vildt spændende historie, og gennem bogen kombineres mange personer og handlinger før sagerne afsluttes. Hovedpersonerne er klart Salander og Blomkvist, men det omfattende persongalleri tilfører bogen dynamik, og de mange detaljer stor dybde. Der er action, dramatik, hævn, retssag, overvågning, forræderi m.m. for alle pengene!.

Det afsluttende bind i trilogien, og det er helt nødvendigt at læse bøgerne i rigtig rækkefølge.

Bind 1 var en krimi med økonomisk kriminalitet og ekstremisme som hovedmotiv, mens bind 2 var en spændingsbog med politiets arbejde og kriminelle netværk i centrum. Denne er mere en politisk krimi med vægt på sikkerhedspolitiets rolle i et demokrati. Kombineret med alle de øvrige sidehandlinger er der tilsammen tale om et imponerende og spændende værk. Med sin velskrevne stil, de mange unikke og sammenhængende plots, de mange detaljer og referencer til mangt og meget er der tale om et monument i krimilitteraturen. Heldigvis bindes alle ender flot sammen, så læserne ånder stakåndede men lettede op over ikke at være efterladt på det yderste af stolen som efter bind 2. Serien filmatiseres.


litteratursiden.dk

d. 15. okt. 2007

af

af

Anja Kirk

d. 15. okt. 2007

Der er kun én god grund til ikke straks at læse Luftkastellet der blev sprængt og det er, hvis man endnu ikke har læst de to første bind i Millennium-serien. Bogen er en direkte fortsættelse af "Pig...


Sentura [online]

d. 8. okt. 2007

af

af

Anne Liisberg

d. 8. okt. 2007


Kristeligt dagblad

d. 9. okt. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 9. okt. 2007


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2007

af

af

Mette Strømfeldt

d. 6. okt. 2007


Børsen

d. 8. okt. 2007

af

af

Robert Arkir

d. 8. okt. 2007