Bøger / faglitteratur

Luftrensende stueplanter : 50 nemme planter til hjemmet og kontoret


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 31. mar. 2017

Mennesker tilbringer op til 80 procent af deres dag indendøre - denne bog guider til hvordan man skaber et sundt indeklima, ved hjælp af almindelige stueplanter. For alle der interesserer sig for sundhed.

I "Luftrensende stueplanter" gennemgår videnskabsmanden Bill Wolverton 50 stueplanter, der giver et bedre indeklima. Planterne nævnt i bogen, er rangeret efter deres evne til at fjerne forskellige skadelige stoffer fra luften. Den er baseret på en række forsøg, fortaget i 1980'erne af NASA, for at skabe beboelige forhold på månen. Illustreret med store fotografier af de forskellige planter. Bogen er med indeks.

Flot udført og overskuelig. Forordet er vellykket, letforståelig og skaber et hurtigt overblik over den store forskning, der ligger forud for bogen. Rangeringen af planterne og de store lækre farvefotos, giver ligeledes læseren et godt overblik. Emnet er vedkommende, da mange af vores nyere bygninger er så tætte, at ventilationssystemerne holder på mange af de skadelige stoffer, som planterne kan udrense; herfra begrebet "sick building syndrome" der er meget oppe i tiden. En god guide, der ikke er set på dansk før.

Bogen er den første af sin slags omkring luftrensende stueplanter. Men hvis man vil læse mere om stueplanter, er StueplanterGodt indeklima anbefalelsesværdig. Omkring indeklima tilrådes det, at gå på jagt i de talrige nye tidsskriftsartikler. Ellers kan Godt indeklima anbefalesBogen er den første af sin slags omkring luftrensende stueplanter. Men hvis man vil læse mere om stueplanter, er Stueplanter anbefalelsesværdig. Omkring indeklima tilrådes det, at gå på jagt i de talrige nye tidsskriftsartikler. Ellers kan anbefales.