Bøger / skønlitteratur / roman

Luk øjnene


Beskrivelse


Krimi og psykologisk thriller. En kvinde myrdes brutalt under sit eget celebre bryllup. Den pensionerede kriminalbetjent Dave Gurney kontaktes af den afdødes mor og sætter sig for at opklare mordet, der leder ham videre til en serie sadistiske forbrydelser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2012

af

af

Kent Skov

d. 27. feb. 2012

Anvendelse og målgruppe på linje med forgængeren. Også denne bog har et appellerende omslag, der gør den egnet til krimiudstillingerne, hvor den hurtigt vil blive omsat til læsere af grumme psykologiske thrillere med filmiske undertoner.

Forfatteren havde pæn succes med krimien Tænk på et tal fra 2010 med et godt psykologisk plot. Bogen her er en udmærket opfølger med samme hovedperson den pensionerede politimand Dave Gurney fra New Yorks politi - og hans kone Madeleine. Det der denne gang får den modvillige pensionerede kriminalmand til at forlade sin landlige idyl er et makabert mord. Han fristes af et uopklaret mord på en brud, der myrdes på bestialsk vis under bryllupsfesten. Mordet viser sig at være et led i et seriemord med sadistiske undertoner og referencer tilbage til nogle seksuelt eksperimenterende kostskoleelever. Gurneys personlighed og færd gennem spor på vej mod opklaring er det bærende i historien, der dog denne gang forekommer mere søgt og med lidt for lidt drive. Personbeskrivelsen ligger dog stadig over gennemsnittet for genren.

2. krimi i stil med den succesfulde forgænger. JV har sin naturlige plads blandt andre forfattere som Connolly, Simon Becket, Carter og Jeffry Lindsay m.fl.

Opfølgeren til Tænk på et tal holder ikke helt samme niveau med den veloplagte debut. Men plottet, der driver historien fra et opsigtsvækkende mord til en seriemorderhistorie vil appellere til mange thrillerlæsere.


litteratursiden.dk

d. 2. apr. 2012

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 2. apr. 2012

En halshugget brud er bare starten på de uhyrligheder den pensionerede kriminalassistent Dave Gurney udsættes for i denne blændende fortalte kriminalroman. John Verdon er en meget grundig forfatter, s...


Berlingske tidende

d. 19. maj 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 19. maj 2012


Politiken

d. 21. apr. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. apr. 2012