Bøger / faglitteratur

Luk op for den 3. alder : inspiration til unge seniorer


Beskrivelse


Om den fase i livet, hvor man ikke længere behøver at arbejde og derfor i stedet har overvældende mange muligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2019

af

af

Per Månson

d. 26. juni 2019

Livet opdeles i fire aldre, hvor den tredje er den, hvor vi har sluppet arbejdslivet, men stadig kan klare os selv. Budskabet er at få den forlænget så meget som muligt. For kommende eller nyslåede efterlønnere og pensionister.

Forfatteren er selv sprunget ud som coach og foredragsholder i sin 3. alder, hvor hun også er meget engageret i forskelligt frivilligt arbejde. Til det første har hun gennemlæst og bearbejdet en lang række bøger og forskningsresultater om emnet, og essensen videregiver hun i denne bog. Den er ment som en inspirationsguide, der nok har gode råd om ernæring og fysisk aktivitet, men mest handler om de muligheder, der åbner sig, når man ikke er bunden af den faste arbejdstid.

Bogen er letlæst og har en positiv tilgang. Den er illustreret med store stemningsfulde fotos - især fra naturen - af Sanni Grych og afsluttes med en god, annoteret litteraturliste.

Der er en del litteratur om emnet. Af nyere kan nævnes OvergangeOverlevelsesteknik for unge gamle og Overlevelsesteknik for unge gamleDer er en del litteratur om emnet. Af nyere kan nævnes Overgange og .